Skip To Content
Partners van Sportmedx Partners van Sportmedx

Partners van Sportmedx

Hét instituut voor sport en bewegen.

Partners van Sportmedx

Onze partners zijn onmisbaar in het concept van totale sportzorg en krijgen daarom speciale aandacht op deze pagina.

Kievit Sport

Kievit Sport

Bij Kievit Sport in Hengelo kun je terecht voor sportuitrusting op maat. Wetenschappelijk onderbouwde loopanalyses, sport- en medisch advies helpen jou de juiste hardloopschoenen, trailschoenen of indoorschoenen te kiezen. Met behulp van marker tracking, high-speed camera’s en een drukmeting wordt je looppatroon geanalyseerd. De lengte- en breedteverhouding van je voeten worden in kaart gebracht. Zo wordt bepaald of je schoenen nodig hebt voor smalle of juist brede voeten. Met deze verschillende metingen wordt bepaald welke schoenen voor jou het meest geschikt zijn. De schoen kiest jou!

Lees meer

logo-klimop

Klimop

Klimop gelooft dat je na een medisch ingrijpen het vertrouwen in je lichaam kan herstellen. Met een mentaal en fysiek begeleid trainingstraject laat Klimop je weer ervaren dat je meer kan dan je aanvankelijk denkt. Door intensief te trainen voor een zware inspanning reduceert je angst. Je voelt je weer fit in je hart en hoofd. Je zelfvertrouwen groeit en met een uitdagende fietsclinic in de bergen voel je dat die angst helemaal verdwijnt. De ultieme ervaring. Fiets de tocht van je leven.

Lees meer

Loopanalyse

Voetencentrum Wender

Veel sporters krijgen vroeg of laat te maken met blessures aan de voeten of benen. Een blessure kan vele oorzaken hebben. De schoenen, de ondergrond en de hoeveelheid belasting zijn hierbij belangrijke onderdelen. Hoe beweegt je voet en wat gebeurt er met je spieren en gewrichten tijdens het lopen? De sportpodotherapeuten Voetencentrum Wender helpen je om weer blessurevrij te kunnen sporten, welke sport dat ook is. De sportpodotherapeut onderzoekt welke bewegingen het lichaam maakt tijdens het sporten, op welke schoenen en in welke omstandigheden. Een combinatie van deze factoren kan het ontstaan van blessures verklaren. Op basis hiervan kan de sportpodotherapeut een behandeling starten, bijvoorbeeld met behulp van sport-inlays, (medical) taping, sportschoenadvies of een samenwerking met de (sport)fysiotherapeut.

Lees meer

Wil je een afspraak maken bij de sportarts?
Wij zijn aangesloten bij: