Skip To Content
Fitheidstest

Fitheidstest

Fitheidstest

Een vermindering van inactiviteit kan leiden tot een verslechtering van de lichamelijke conditie. Ben jij benieuwd hoe je er conditioneel voor staat en wat je kunt doen om jouw conditie te verbeteren? Dan is een fitheidstest een uitkomst.

Fitheidstest na corona

Ben je ziek geworden van een corona virusbesmetting? Dan is het mogelijk dat dit impact heeft op je algehele fitheid. Het coronavirus tast in veel gevallen het luchtwegsysteem aan. Ook weken of soms zelfs maanden na een besmetting kun je hiervan de gevolgen nog ondervinden. Kortademigheid en vermoeidheid zijn veel voorkomende klachten.

Inspanningstest sportmedisch onderzoek

Waar ligt mijn (nieuwe) omslagpunt?

Ben je van plan om weer intensief te gaan sporten? Dan is het heel belangrijk om te weten waar jouw omslagpunt ligt en in welke conditie jouw lichaam is na de besmetting. Het is goed mogelijk dat je met een andere intensiteit moet trainen om je lichaam niet te overvragen. Om hier verstandig mee om te kunnen gaan kun je een afspraak maken voor een fitheidstest.

Neem contact op

Longfunctie test Sportmedische keuring

Fitheidstest bij de sportarts

De sportarts kan een fitheidstest uitvoeren in de vorm van een sportmedisch onderzoek. Hierbij wordt jouw omslagpunt berekend (waar ligt je max), maar ook je longfunctie wordt gemeten. Zo weet je hoe je het beste met je lichaam om kunt gaan wanneer je het sporten weer oppakt. Na een sportmedisch onderzoek weet je hoe het ervoor staat met je gezondheid en de belastbaarheid van je lichaam.

Bezoek aan de sportarts wordt vaak vergoed

Een sportmedisch onderzoek wordt in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Dat betekent dat een sportmedisch onderzoek niet ten koste gaat van je eigen risico.

Bekijk vergoedingen

Wil je een afspraak maken bij de sportarts?
Wij zijn aangesloten bij: