Skip To Content
Wat is een KNAF Keuring? Wat is een KNAF Keuring?

Wat is een KNAF Keuring?

Wat is een KNAF Keuring?

Een KNAF Keuring is een sportmedisch onderzoek dat je moet ondergaan als je een wedstrijdlicentie voor autosport wilt aanvragen. Een KNAF Keuring er is voor leden van de Koninklijke Nederlandse Autosport Federatie (KNAF). Als lid van de KNAF heb je de verplichting om een sportmedische keuring te ondergaan als je een wedstrijdlicentie wilt. Hiervoor is een keuringsformulier ontwikkeld, het keuringsformulier KNAF. Je kunt deze keuring laten uitvoeren bij Sportmedx.

Oogkeuring Sportarts

Hoe ziet een KNAF Keuring eruit?

Inhoud keuring KNAF:

We starten de autosportkeuring met het bespreken van de medische vragenlijst. Deze vragenlijst kun je thuis invullen en meenemen naar je afspraak.

Neem contact op

Wordt een KNAF keuring vergoed?

Een KNAF keuring is een sportmedische keuring die kan bestaan uit verschillende onderdelen. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden een sportmedische keuring uitgevoerd door een sportarts vanuit aanvullende pakketten deels of volledig. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico. De kosten van de sportmedische keuring hangen vaak af van de onderdelen waar de keuring uit bestaat. Naast meer inzicht in de gezondheidsrisico’s, levert dit onderzoek ook waardevolle informatie op waar je als sporter nog lang van kan profiteren. Bekijk hier ons tarievenoverzicht.

Bekijk de vergoedingen

Wil je een afspraak maken bij de sportarts?
Wij zijn aangesloten bij: