Skip To Content
Wat is een motorsportkeuring? Wat is een motorsportkeuring?

Wat is een motorsportkeuring?

Wat is een motorsportkeuring?

Een motorsportkeuring is een keuring voor leden van de Koninklijke Nederlandse Motorsport Verbond (KNMV) en de Motorsport Organisatie Nederland (MON) en hebben een verplichting om een sportmedische keuring te ondergaan als je een wedstrijdlicentie wilt aanvragen. Beide organisaties hebben hiervoor een formulier ontwikkeld, het keuringsformulier KNMV en het keuringsformulier MON. 

Oogkeuring Sportarts

Wat houdt een motorsportkeuring in?

We starten de motorsportkeuring met het bespreken van de medische vragenlijst. Deze kun je thuis invullen en meenemen naar je afspraak.

Inhoud motorsportkeuring

Neem contact op

Lengtemeting Sportarts

Wordt een motorsportkeuring vergoed?

Een motorsportkeuring is een sportmedische keuring. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden een sportmedische keuring uitgevoerd door een sportarts vanuit aanvullende pakketten deels of volledig. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico. De kosten van de sportmedische keuring hangen af van de soort keuring. Naast meer inzicht in de gezondheidsrisico’s, levert dit onderzoek ook waardevolle informatie op waar je als sporter nog lang van kan profiteren. Bekijk hier ons tarievenoverzicht.

Bekijk de vergoedingen

Wil je een afspraak maken bij de sportarts?
Wij zijn aangesloten bij: